Tips voor kampeerders

Vaak moeten beginnende kampeerders alle kampeerartikelen nog aanschaffen. Een andere mogelijkheid is om de kampeerspullen te lenen van een kennis of van familieleden. Nog een andere mogelijkheid is om een compleet ingerichte tent op een camping of vakantiepark te huren. Uiteraard is de prijs dan hoger, maar je hoeft de kampeerspullen zelf niet aan te schaffen en mee te nemen.

tent

Kampeerspullen aanschaffen
Wanneer je wilt proberen of kamperen je goed bevalt, zou je daar (in een geheel ingerichte tent) kunnen proef draaien, voordat je alle artikelen zelf aan gaat schaffen. Bevalt het kamperen je prima, dan kun je de fysieke kampeerwinkel bezoeken of de kampeerwinkel online bekijken. De meest handige, praktische spullen speciaal voor de camping, uiteraard zo compact mogelijk om plaats te besparen. Bekijk het aanbod en maak een lijstje wat jij allemaal wilt aanschaffen voor het kamperen. Vergeet niet om gebruik te maken van de leuke aanbiedingen.

Camping reserveren
Op een camping kun je een plek reserveren voor je camper, je tent of caravan. Tegenwoordig is het overnachten in een boomhut in opkomst en een heel leuke manier om zonder comfort maar heel sfeervol in de natuur te zijn. Boomhutten zijn ook te huur in het buitenland, raadpleeg internet, waar je zelfs een top tien zult vinden. Leuk en zeer origineel als cadeautip, een weekend in een boomhut! Reserveer wel op tijd, want deze manier van een paar dagen vakantie vieren is erg populair.

Een camping is een plek waar jij je tent op mag zetten op een groot open grasveld of tussen de bomen. Je krijgt door de beheerder een bepaalde plek toegewezen waar jij je caravan kunt plaatsen en/of tent mag plaatsen en waar nog meer gasten hun verblijf hebben.

Camperen op een camping
Op een camping heb je snel contact met anderen, omdat je zoveel mogelijk in de openlucht verblijft. Er worden dan ook vaak gezamenlijk activiteiten gedaan, voetballen, tennis enz. Kinderen maken er snel vriendjes. Er komen geen auto’s, behalve bij aankomst en vertrek, waardoor de kinderen veilig buiten op het veld kunnen spelen. De tenten staan vaak in een grote kring, waarbinnen een groot veld ligt voor allerlei activiteiten. Ouders kunnen er ook eenvoudig vanuit hun tuinstoel toezicht houden.

Op een camping is vaak een apart gedeelte gereserveerd voor de zogenaamde trekkers, vakantiegangers die verder trekken en soms één of enkele dagen op dezelfde plek blijven om vervolgens weer verder te gaan. Je begrijpt dat wanneer je op deze manier op vakantie gaat, je niet teveel bagage mee moet nemen.

Weer in New YorkHelaas geen weersvoorspelling beschikbaar


Kaart van New York

new_york