Een Amerikaanse sportwedstrijd bezoeken? Hier moet je op letten!

stedentripnaarnewyork2

Ben je uitgekeken op Nederlandse sportwedstrijden en wil je weer eens wat anders? Eens echt uitpakken? Een sportwedstrijd bezoeken in de VS is een unieke ervaring: de beleving is net totaal anders dan in Europa. Maar waar moet je nu precies op letten bij het bezoeken van een Amerikaanse sportwedstrijd?

Pick your game

Je weet dat je naar een sportwedstrijd in Amerika wil, maar naar welk spel wil je gaan? De vier grootste sporten in Amerika zijn football, baseball, basketbal en ijshockey. Houd er rekening mee dat bij al deze sporten een ietwat uitbundige sfeer hangt. Sporten die ook typisch Amerikaans zijn, zijn: autoraces, worstelwedstrijden of paardenraces. Gegarandeerd dat je je ogen uitkijkt!

Vooronderzoek is ‘key’!

Amerika heeft net wat andere nationale sporten dan ons kikkerlandje en er gelden ook anderse speelseizoenen. Houd hier rekening mee bij het boeken van je reis!

Seizoenen van de meest populaire sporten:

American Football (NFL): van augustus tot en met februari

Basketbal: van oktober t/m mei
Baseball of honkbal: van april t/m oktober

Houd er ook rekening mee dat veel baseball- en footballstadions niet overdekt zijn en het weer dus van grote invloed kan zijn op je ‘unieke’ ervaring! Neem voor het geval dat dus altijd een poncho mee.

Ticketprijzen van de wedstrijden

De ticketprijzen verschillen van tijd in het seizoen, zitplaats, sport en stad. Voor een NFL-wedstrijd betaal je rond de $30. Wil je dichtbij het veld zitten? Dan betaal je daar al gauw een paar honderd dollar voor. Een handige website is SeatGeek.com: hierbij krijg je een idee van het uitzicht vanaf de zitplaatsen die je kunt boeken. Hoe hoger je plaats, hoe voordeliger.

Wat mag je verwachten?

Sportwedstrijden in Amerika zijn een tikkeltje anders dan we in Nederland gewend zijn. In Amerika is het een hele vertoning. Je kunt het vergelijken met een festival. Het stadion is groot en indrukwekkend, met de vele foodtrucks is er volop eten te krijgen. Bezoekers zingen aan het begin van elke wedstrijd het nationale volkslied en er wordt constant van alles naar het veld geroepen. De spelers van de teams worden aangekondigd met rookmachines, vuurwerk en cheerleaders, wat het een waar spektakel maakt.

Heb je na het lezen van deze tips interesse in het bezoeken van een Amerikaanse sportwedstrijd? Met collega’s als groepsreis? Er zijn bedrijven die zich hierin gespecialiseerd hebben en jou hier uitstekend mee kunnen helpen.

Ben jij weleens naar een Amerikaanse sportwedstrijd geweest? Hoe heb jij het ervaren? Laat het ons weten: we zijn erg benieuwd!

stedentripnaarnewyork

Weer in New YorkHelaas geen weersvoorspelling beschikbaar


Kaart van New York

new_york