ESTA formulier (aanvragen verplicht)

Het ESTA formulier invullen en daarmee een ESTA aanvragen is verplicht voor alle reizigers naar Amerika. Ga je een korte stedentrip maken naar het schitterende New York? Of misschien in combinatie met een lange vakantie of zakenreis in de Verenigde Staten van Amerika? Ook dan ben je verplicht gebruik te maken van het ESTA formulier. Lees hier hoe je het ESTA formulier invult, waar je het aanvraagformulier kunt indienen, of je aan alle voorwaarden voldoet om een ESTA te mogen gebruiken en wat je moet doen als je geen ESTA mag aanvragen.

 

ESTA aanvragen verplicht

Er zijn maar twee redenen waardoor het aanvragen van een ESTA met gebruik van het ESTA formulier niet verplicht is: indien je een Amerikaans paspoort bezit en indien je een visum voor Amerika bezit. Het aanvragen van een ESTA met het ESTA formulier is dan ook verplicht voor alle zakelijke reizen, vakanties en bezoek aan vrienden en/of familie in Amerika. Wel is het belangrijk dat je voldoet aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor het ESTA (zie het kopje voorwaarden hieronder). Als je niet voldoet aan de voorwaarden dien je een visum aan te vragen, wat niet hetzelfde is als een ESTA. Een visum aanvragen is ingewikkelder, duurder en kost meer tijd. Daarom is het slim te controleren of je aan de voorwaarden van het ESTA voldoet (wat vrijwel altijd het geval is voor toeristische- en zakelijke reizen).

 

Wanneer het ESTA formulier aanvragen?

Het ESTA formulier is een eenvoudige vragenlijst waarin je wordt gevraagd gegevens over jezelf en over je reis in te vullen. Het ESTA formulier bestaat uit drie delen: persoonsgegevens, reisdetails en achtergrondvragen. Die laatste categorie is het belangrijkste want het doel van het ESTA formulier is de mogelijkheid ongewenste reizigers tegen te houden. De achtergrondvragen bij het ESTA formulier aanvragen gaan dan ook over psychische problematiek, drugsgebruik en het al dan niet hebben van een crimineel verleden. Reizigers die in het ESTA formulier aangeven in het verleden met deze zaken te maken hebben gehad vergroten daarmee de kans op afwijzing van het ESTA. Het is erg belangrijk het ESTA formulier altijd volledig naar waarheid in te vullen. Indien een douanebeambte merkt dat (al dan niet opzettelijk) fouten zijn gemaakt bij het invullen van het ESTA formulier kan dat ervoor zorgen dat je nooit meer Amerika mag inreizen.

                                                                                                                                                      

Voorwaarden ESTA

Er zijn een aantal voorwaarden waaraan alle reizigers (toeristen en zakenreizigers) dienen te voldoen om in aanmerking te komen voor een ESTA reistoestemming. Allereerst mogen reizigers met een ESTA maximaal 90 dagen aaneengesloten in de Verenigde Staten van Amerika verblijven. Ten tweede moeten reizigers voor een ESTA aanvraag in het bezit zijn van een Europees paspoort (zoals een Nederlands of Belgisch paspoort). Ten derde dient de aanvrager in het bezit te zijn van een retourticket of doorreisticket, waaruit blijkt dat je ook weer van plan bent Amerika uit te reizen voordat het ESTA verloopt. Ten vierde mag je geen bedreiging vormen voor de veiligheid, rechtshandhaving en/of gezondheid in de Verenigde Staten van Amerika. Voldoe je aan deze voorwaarden, dan kun je hier een ESTA met het ESTA formulier aanvragen.

Weer in New YorkHelaas geen weersvoorspelling beschikbaar


Kaart van New York

new_york